Tuesday 2 February 2016

Ricsi két éves!


Kisfiamnak, Ricsinek Január 13-án volt a második szülinapja. Ez alkalomból gondoltam, hogy bemutatom őt, a napirendjét és más talán számodra is érdekes információt róla.

Először is szinte teljesen az apukájára hasonlít, csak a szeme és a haja az enyém. Körülbelül 88 cm, 13 kg és 18 foga van - egyelőre.

A napirendje a köverkező: 7-8 körül kel fel, kicsit játszik aztán átöltözünk, megcsináljuk együtt a reggelit 8-8.30 körül, ami vagy zabpehely gyümölcsökkel vagy tojás zöldségekkel. Utána tízóraizik gyümölcsöt, zöldséget, sajtot, joghurtot vagy amit szeretne és egészséges, majd 11 óra körül alszik egyet. Amíg alszik én szerkesztem a videóimat vagy egyéb hivatalos ügyeimet intézem. Amikor felkel 12.30-13.00 körül, együtt megcsináljuk az ebédet. A kedvence rizs vagy tészta paradicsomos szósszal, darált hússal, zöldségekkel és sajttal. Tulajdonképpen mindent megeszik és szeret, még a grapefruitot vagy a kelbimbót is. Érdekes, mert egyéves koráig semmit nem akart megenni, azóta viszont nagyon szépen eszik evőeszközzel.  Délután játszunk, takarítunk, kimegyünk a levegőre motorozni, biciklizni, játszótérre, aztán uzsonnázik majd 6-7 között az apukájával együtt vacsorázunk. Általában szendvicset eszik zöldségekkel. 7-7.30 körül együtt fürdünk a kádban, majd 8-8.30 között megy aludni a saját ágyába. Együtt fektetjük le az apukájával. Ezután viszont 10-11 körül átjön hozzánk a nagy ágyba és ott alszik szépen nyugodtan reggelig. Nem szeret nélkülem aludni, mindig ölelget, odabújik éjszaka, pedig nem az a bújós típus általában.


Még eszik anyatejet párszor egy nap, kedvétől függ. Nem fogom elválasztani tőle, mert nagyon szereti szerintem magát a közelséget, majd ha már nem kér abbahagyja.

Pelenkát nem hord már 4-5 hónapja, éjszakára néha még adok rá, ha sok vizet iszik.

Kedvenc játékai: autók, labdák, lufik, csúszda, duplo autó. Szeret kint játszani, nyáron szinte egész nap kint vagyunk. Imád sétálni, mert láthatja az imádott állatait, kutyákat, macskákat, tyúkokat a környéken.

Kedvenc TV műsora: Minuscule / Aprónép

Beszéd: tökéletesen 10-20 szót tud mondani, a családtagok neveit, kutyáét és pár könnyebb szót. Szinte minden más szót is ismer és mond, csak nem tökéletesen vagy kicsit másképp. Például a busz az buuu a lámpa az lám. Mindent tud kérni és megmagyarázni.


Nem jár bölcsibe és nem is tervezem 3 éves koráig, amikor ugyebár oviba megy valószínűleg. Ennek ellenére nagyon szereti a gyerekeket, mident megtesz, hogy játsszanak vele, soha nem sajnálja a játékait tőlük. A lányokat állandóan ölelgetné, puszilgatná, az egyik kis 1 éves fiúcska haverjának meg mindig fogja a kezét.

Nagyon szófogadó, soha nem csinál és csinált olyat, amit tiltunk neki. Például sosem mászott vagy ment fel a lépcsőn amíg nem engedtük neki, nem is kellett rács, vagy nem nyúl hozzá ahhoz, amihez nem szabad, például a konnektorhoz. Nagyon ritkán kell rászólni, azt is valami apróság miatt.

Szeret segíteni a házimunkában, porszívózik, felmos, törölget, kiveszi a tiszta tányérokat, helyre teszi a játékait, megtölti és elindítja a mosógépet, fát rak a kandallóba.

Összességében egy nagyon kedves, vidám, kiegyensúlyozott, egészséges kisgyerek, aki mindig mosolyog, nevet, és akit a világon mindennél jobban szeretek.


Ha szeretnéd megnézni a videónkat Ricsivel, látogass el YouTube csatornámra és iratkozz fel, mert ezen a héten várható!
https://www.youtube.com/channel/UC27LjS5KCZCWqOdvs2VC3qw



No comments:

Post a Comment